Iedereen een eigen talent
Iedereen beschikt over eigenschappen en kwaliteiten die waardevol zijn. Mensen met autisme blinken vaak uit op specifieke gebieden. Dat weten we uit ervaring! We zetten ons namelijk al jaren in om deze neurodivergenten naar of op het werk te begeleiden. Zij laten ons weten dat hun specifieke kwaliteiten vaak niet optimaal benut worden en dat er veelal sprake is van overvraging. Bij veel organisaties is er behoefte aan ondersteuning. Door coaching worden talenten zichtbaar en knelpunten verholpen. Onder de juiste omstandigheden kunnen mensen met autisme excelleren in hun werk.

In autisme gespecialiseerde jobcoaches
De in autisme gespecialiseerde jobcoaches van Refrisk ondersteunen bijvoorbeeld op het gebied van informatieverwerking, sociale interactie en communicatie. Ook kan gekeken worden welke hulpvragen er zijn bij plannen, organiseren en prikkelverwerking. Het is maatwerk, want geen mens in het autistisch spectrum (ASS) is namelijk hetzelfde. Omdat er veel misvattingen zijn over autisme, verzorgen onze jobcoaches kennis-sessies in de werkomgeving. Ook trainen we leidinggevenden en directe begeleiders. Hierdoor komt het denkproces op gang en zijn veranderingen mogelijk. In een autismevriendelijke werkomgeving kunnen mensen met ASS optimaal functioneren en worden hun kwaliteiten gezien en benut. Daar hebben ook de collega’s zónder autisme baat bij. Neurodiverse teams leveren namelijk meerwaarde op, blijkt uit onderzoek.


Werkondersteuning in actie: Samenwerking met autisme ambassadeurs bij de politie


Iris en Elma bespreken in de video hiernaast het werk van Refrisk en de rol van de jobcoach. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld, waarin onze samenwerking met autisme ambassadeurs binnen de politie wordt belicht, krijg je een beeld van hoe werkondersteuning voor jou kan werken.


Samenwerking met autisme ambassadeurs

Binnen steeds meer bedrijven zijn autisme ambassadeurs actief en werken samen met onze in autisme gespecialiseerde jobcoaches. Zij geven advies op basis van casuïstiek uit de organisatie waar de ambassadeur werkzaam is en ondersteunen bij zowel de hulpvragen van de ambassadeur als bij die van hun collega’s. Samen gaan ze aan de slag om draagvlak over autisme binnen organisaties te vergroten en meer aandacht te krijgen voor neurodiversiteit op de werkvloer.